Monday, 11 December 2023 16:47

Δελτίο τύπου της οργανωτικής επιτροπής του Αγώνα

Rate this item
(0 votes)

Την Κυριακή 10/12 ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το διήμερο αγωνιστικών εκδηλώσεων του 10 ου Φιλίππειου δρόμουμε σύμμαχο τον καιρό.
Έχοντας πια καθιερωθεί ως διήμερο event , ο Φιλίππειος δρόμος άνοιξε τις πόρτες του, το Σάββατο 9/12 με την εκκίνηση στις 18:00 των 1000μ ηλικιών Δημοτικού Σχολείου (Δ’ Ε’ & ΣΤ’) , στις 18:15 δόθηκε η εκκίνηση των 2000μ παιδιών ηλικίας Γυμνασίου και τέλος στις 18:35 τα 5χλμ . Το σύνολο των συμμετεχόντων και στα 3 Νυχτερινά αγωνίσματα άγγιξε τους 700δρομείς: 170 στα Δημοτικά -130 στα
Γυμνάσια και 400 στα 5χλμ)
Την επόμενη ημέρα Κυριακή 10Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο κεντρικός αγώνας του10 ου Φιλίππειου δρόμου (Βεργίνα – Φράγμα Αλιάκμονα – Βέροια) 14,5km. Μία διοργάνωση που δεν είχε να ζηλέψει τίποτε από μεγάλες και διεθνείς διοργανώσεις.
10 Λεωφορεία χρειάστηκαν για την μετακίνηση των δρομέων από την Βέροια στην Βεργίνα (εκκίνηση).Ένα φορτηγόαυτοκίνητο επέστρεψε με ασφάλεια τον ρουχισμό των δρομέων στην Βέροια στον χώρο του τερματισμού. 650δρομείς στήθηκαν στην γραμμή εκκίνησης ενώ 800ήταν οι εγγραφές. 200 εθελοντές συνετέλεσαν ώστε να γίνει μία όμορφη διοργάνωση.
Η συμβολή της τροχαίας ήταν πραγματικά υποδειγματική και αποτελεσματική αφού κατάφερε να αποστειρώσει κυριολεκτικά το δρόμο Βεργίνα Βέροια κατά την διάρκεια του αγώνα. Αξίζει να ευχαριστήσουμε τον Αστυνομικό διευθυντή κο Αδαμίδη Γεώργιογια την παραχώρηση μεγάλης δύναμης στην τροχαία, τον αστυνομικό υποδιευθυντή κο Καλογερόπουλο Ανδρέα , καθώς επίσης και τον Διοικητή της τροχαίας κοΝιώπα Θωμάγια την υλοποίηση του κυκλοφοριακού σχεδιασμού.
Η Δημοτική αστυνομίαήταν παρούσα από το πρωί ρυθμίζοντας την κυκλοφορίααλλά και προσφέροντας την βοήθειατης για να γίνει σωστή σήμανση μέσα στην πόλη στις περιοχές που θα γινόταν οι βραδινοί αγώνες. Με την προϊσταμένη κα. Σιακαβάρα Ελένη να ηγείται της δράσης.
Ενα μεγάλο ευχαριστώ στην ΔΕΗ Βέροιας που καθε χρόνο επιτρέπει την διέλευση των δρομέων μέσα απα το πέταλο της τεχνιτής λίμνης Αλιάκμονα. Χορηγός επικοινωνίας η ΕΤ3 η οπoία κάλυψε στιγμιότυπα του αγώνα. Ο τοπικός τύπος κάλυψε το γεγονός επαγγελματικά και ήταν παρών σε όλη την διάρκεια των διήμερων εκδηλώσεων απογειώνοντας το κύρος και την εικόνα της διοργάνωσης ικανοποιώνταςτις υψηλές προσδοκίες των διοργανωτών. Αξίζει να αναφέρουμε και να ευχαριστήσουμε, τον Πληροφοριοδότη, τον Βεροιώτη ,το Verianet, την Φαρέτρα, τον Λαό με τον κ. Βόλκο, το pena press, για την άμεση διάθεση όλου του ψηφιακού υλικού (φωτογραφικού και Βίντεο ) των αγώνωνκαθώς και τον Αντώνη Μπαζάκα για
την φωτογραφική κάλυψη του αγώνα.
Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στους εθελοντές του Συλλόγου δρομέων Βέροιας, οι οποίοι τόσο το διήμερο του αγώναόσο και τις προηγούμενες ήταν παρόντες στην προετοιμασία του . Συγχαρητήρια επίσης ανήκουν στους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες O.K.A. Βικέλα με εκπρόσωπο τον Μηνά Κυριάκο για την εθελοντική τους δράση, στους εθελοντές των διαφόρων κοινωνικών φορέων η συλλόγων αλλά και σε μεμονωμένους πολίτες . Το εθελοντικό παρόν τους όπως και τις περασμένες 4 χρονιές έδωσανη μηχανοκίνητη Αθλητική ομάδα‘’MSTμε εκπρόσωπο τον Γιώργο Τριπολιτάκη το. Ο πολιτιστικός Σύλλογος Βεργίνας , και η κοινότητα ΑγΒαρβάρας με εκπρόσωπο τον κο Κουτσιαντη Σπυρο διέθεσαν κριτές διαδρομής και συντέλεσαν στην άρτια τροχονόμευση και τον Σύλλογο Ψηφιδωτό για την διάθεση κιγκλιδωμάτων.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές Γιατρούς κ.Αποστολίδη Δημήτρη(Παθολόγο) , κ.Τσακελιδη Γιώργο(παιδίατρο), Ραμπιδη Γιώργο (Καρδιολόγος) και το κέντρο υγείας Βέροιας για την διάθεση του Γιατρού
Ντομπρη Αλεξανδρου και της Νοσηλεύτριας Λαμπρινής Χουλιαρας. Ευχαριστούμε επίσης τηνιδιωτική κλινική‘’Ευαγγελισμός’’ για την παραχώρηση ασθενοφόρου που συνόδευε σε όλη την διαδρομή τους δρομείς. Το παρόν της για μία ακόμη χρονιά έδωσε η ομάδα διασωστών Καλαμαριάς ΟΜΑΚ και η ΛΕΦΕΔ
(Έφεδροι αξιωματικοί ενόπλων δυνάμεων)
Οι θεσμικοί παράγοντες συνετέλεσαν ώστε να ξεπεραστούν οποιαδήποτε προβλήματα θα μπορούσαν να ταλαιπωρήσουν και να δυσκολέψουν την
διοργάνωση).
Τεράστια ήταν η συμβολήΔήμαρχου της πόλης μας, κου Βοργιατζίδη Κων/νου που παρακολουθούσε από κοντά τις προετοιμασίες και με την συμβολή του ξεπεράστηκαν πολλά προβλήματα. Το ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας, συνδιοργανωτής και μεγάλου χορηγός ,της διοργάνωσηςβοήθησε όπου χρειαζόταν με την καθοδήγηση του Προέδρου κου Δέλλα Αθανάσιου και του συνεργάτη του κου Τζιμούρτου Δημήτρη όπως επίσης και οι εργαζόμενοι του νομικού προσώπου. Επίσης σημαντική ήταν η βοήθειατων τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Βέροιαςμε τους κ. Τσαχουρίδη Αλέξανδρο , τον συνεργάτη του κ. Κυβεντίδη Γιώργο και τους εργαζομένους της, την Αντιδημαρχεία καθαριότητας με τον Αντιδήμαρχο κ. Παπαδόπουλο Βασίλη να παρακολουθεί την διοργάνωση από κοντά και τις 2 ημέρεςκαι τους εργαζομένους της καθαριότητας , όπως επίσης και την Αντιδημαρχεία Τουρισμού ‘’DicoverVeria’’ με τον Αντιδήμαρχο τουρισμού κ.
Ασλανίδη.
Συντονιστές όλης της διοργάνωσης ήταν οι Κελεπούρης Νίκος και Καραγιάννης Γιάννης προπονητές και μέλη του Δ.Σ του συλλόγου δρομέων Βέροιας και οι Τσιάρας Βασίλης και Χασιούρας Ιωάννης (ο πρώην και ο Νέος πρόεδρος του Σ.Δ ΒΕΡΟΙΑΣ) αλλάκαι τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου Κουκουτέγου Κατερινα, Τσιπροπουλου Αναστασία, Κακαρης Γιώργος, και αλλα 30 μέλη.
Αναμνηστικά δώρα περίμεναν τους δρομείς στον τερματισμό: Αναμνηστικό Μετάλλιο, Μακρυμάνικη μπλούζα dryfit–μπαντάνα και διατροφικά προϊόντα όπως μπανάνες ,κρουασάν, νερό.
Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΉ ΕΠΙΤΡΟΠΉ του 10 ου Φιλίππειου δρόμου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσειόλους τους χορηγούς, αλλά και τον υποστηρικτή και συνδιοργανωτή ΚΑΠΑ (Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Βέροιας) που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να γίνει ο αγώνας . Με την οικονομική και υλική ενίσχυση τους συνέβαλαν στην υλοποίηση μιας προσπάθειας για άριστη διοργάνωση.
ΧΟΡΗΓΟΙ :
Cosmossport :κατάστημααθλητικών ειδών
GOODY’SBurgerHouse
Φροντιστήριο ΕΝΑ – Όμιλος
Αγροτικός Συνεταιρισμός Μέσης
Την εξαγωγική εταιρεία SANIAE‘’μπανάνεςDole’’
DIG!DOT (DESIGNE) – Τσαμήτρος Γιώργος
Καβα Στραγαλάς (Διάθεση νερών)
MCOZA
Σωματείοκαταστηματαρχών cafe
Κρεαταγορά Χασιούρας
LIDOΖαχαροπλαστείο
ΝΙΚΟΣ Ζαχαροπλαστείο
Κρουασάν ‘’Afto’’

Φλαμουριές (Ταβέρνα)
Αγροτικός Συνεταιρισμός ΝΕΟΣ ΑΛΙΑΚΜΩΝ
Σχολή οδηγών ‘’Κοτίδης’’
Πιστοφίδης Κατασκευαστική
Ιδιωτικό ΚΤΕΟ (Μαυρίδης – Ψαρας)
ΚΑΛΙΑΡΙΔΗΣ (υγρά καύσιμα)
Ξενοδοχείο ΑΙΓΕΣ
Κοντόπουλος εξοπλισμοί
ΒΕΡΓΙΩΤΙΚΟ‘’Restaurant’’
Café Μπρίκι
Café Bar ‘’MALL’’
Την εξαγωγική εταιρεία SANIAE‘’μπανάνεςDole’’
Café Μπρίκι
Τοπερίπτερο2
Υποστηρικτές της διοργάνωσης με προσφορά Υπηρεσιών και υλικών
Την εταιρεία TOYOTAκαι την αντιπροσωπεία Toyotα - Ποδαςγια την παραχώρηση
4Χ4 αυτοκινήτου για την εξυπηρέτηση της διοργάνωσης TOYTA–HILUX
Την Ιδιωτική Κλινική Ευαγγελισμός για την παραχώρηση ασθενοφόρου καθ’ ολη
την διάρκειατων αγώνων

Read 1821 times