Η ιδέα της ίδρυσης του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ γεννήθηκε από ανθρώπους που έχουν αγάπη για τον αθλητισμό και το πολιτισμό. Με την γνώση και την εμπειρία ορισμένων από εμάς προχωρήσαμε και δημιουργήσαμε τον σύλλογο το έτος 2013.

 Οι άνθρωποι που ηγήθηκαν της ιδέας αλλά και διατήρησαν την πορεία του Συλλόγου  μέχρι και σήμερα είχαν όραμα και όρεξη να δημιουργήσουν έναν Σύλλογο αρκετά δραστήριο και παρόντα στα τοπικά δρομικά και πολιτιστικά γεγονότα. Με 40 ιδρυτικά μέλη στην αρχή και ένα άτυπο Διοικητικό συμβούλιο  πέρασε αμέσως στην δράση διοργανώνοντας με συνδιοργανωτή τον Δήμο Βέροιας τον 2ο Φιλίππειο δρόμο με μεγάλη επιτυχία, την ίδια χρονιά διοργάνωσε τον 3ο αγώνα ορεινού τρεξίματος Ξηρολιβάδου , καθιερώνοντας τους ως θεσμό στο πανελλήνιο καλεντάρι λαϊκών αγώνων.

Σήμερα ο Σύλλογος αριθμεί 150 μέλη .

Εκτός από το αγωνιστικό τομέα και την προσωπική ικανοποίηση του καθένα από εμάς να συμμετάσχει οργανωμένα σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, σκοπός του Συλλόγου είναι να ενισχύσει στην πόλη της Βέροιας το δρομικό κίνημα γνωρίζοντας πολύ καλά τις ανάγκες των κατοίκων και συμπολιτών μας για κίνηση & άθληση. Είναι πλέον γνωστό ότι με την άσκηση, το περπάτημα και το τρέξιμο βελτιώνεται σημαντικά  η φυσική κατάσταση, με αποτέλεσμα να προλαμβάνονται οι σύγχρονες ασθένειες της εποχής μας όπως  καρδιοπάθειες, αναπνευστικά προβλήματα, καταπολέμηση περιττού κακού σωματικού βάρους κ.λ.π.  Σημαντική είναι η συμβολή του τρεξίματος στις σύγχρονες  ασθενείς του μυαλού, όπως κατάθλιψη, κακή ψυχολογία , υγιή και ψύχραιμη αντιμετώπιση κρίσεων στην δουλειά την οικογένεια.

Ο Σύλλογος έχει την δυνατότητα να προσφέρει προπονητικές συμβουλές σε όσους τις χρειάζονται, έχοντας στην δύναμη του Γυμναστές προπονητές με  άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Τα μέλη του Συλλόγου δρομέων Βέροιας έχοντας αγάπη για τον Αθλητισμό γενικά και κατ’ επέκταση για το τρέξιμο προσπαθούν πέραν από το να  ικανοποιούν προσωπικές τους αθλητικές  φιλοδοξίες και δοκιμασίες να προωθούν με τις προτάσεις τους μια  καλύτερη ποιότητα ζωής για τον πολίτη της Βέροιας, το περιβάλλον, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.